CIA Directeur Burns gaat naar Moskou, door Philip Giraldi

cia-directeur-burns-gaat-naar-moskou,-door-philip-giraldi

16-11-21 05: 00: 00,

Het recente verrassingsbezoek van twee dagen van de directeur van de Central Intelligence Agency (CIA) William Burns aan Moskou voor besprekingen met zijn ambtgenoten heeft in gepensioneerde spionnenkringen in en rond Washington tot heel wat discussie geleid. Zelfs onder actieve CIA-medewerkers werden de voorbereidingen voor de reis nauwlettend in het oog gehouden en slechts weinig adviseurs werden ingelicht over de agenda die was opgesteld voor de ontmoetingen, die duidelijk op Langleyâs verzoek waren geïnitieerd. Burns had afgelopen dinsdag een ontmoeting met de Russische secretaris van de Veiligheidsraad, Nikolai Patrushev, en met de Russische directeur van de Buitenlandse Inlichtingendienst, Sergei Naryshkin. President Vladimir Poetin werd de volgende dag op de hoogte gebracht van de ontmoetingen. Over de besprekingen zei een woordvoerder van het Kremlin alleen dat “Natuurlijk is een dialoog op dit niveau en een dialoog over dergelijke gevoelige kwesties uiterst belangrijk voor de bilaterale betrekkingen en voor de uitwisseling van standpunten over de problemen die we hebben”, waarbij hij alleen vermeldde dat verschillende internationale kwesties werden besproken.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: