De verkeerslichten en hun “lockdown voor de ongevaccineerden

de-verkeerslichten-en-hun-“lockdown-voor-de-ongevaccineerden

16-11-21 08: 16: 00,

Het stoplichtontwerp van de wet ter bescherming tegen infecties maakt de weg vrij voor een “officiële” ongelijke behandeling met de lockdown-plannen voor niet-gevaccineerde burgers. Een van de eerste daden van de komende federale regering is dus het vastleggen van zeer twijfelachtige en vermoedelijk ongrondwettelijke voorschriften. Door Tobias Riegel.

Volgens de media willen de verkeerslichtpartijen de “strijd tegen corona” voortaan regelen via de wet op de infectiebescherming in plaats van via de afkondiging van de epidemische situatie van nationale omvang. De deelstaten moeten dus de mogelijkheid krijgen om hun eigen maatregelen te nemen. De wet ter bescherming tegen infecties zal donderdag door de Bundestag worden aangenomen, op dezelfde dag is een conferentie van de federale regering met de hoofden van de Länder gepland.

Wie eist de zwaarste nadelen voor niet-ingeënte burgers?

SPD, Groenen en FDP hebben hun plannen voor toekomstige Coronamaatregelen in het wetsontwerp aangescherpt – in tegenstelling tot de aanvankelijke plannen wordt de mogelijkheid van contactbeperkingen toch niet afgeschaft, zo blijkt uit een akkoord van vertegenwoordigers van de drie verkeerslichtfracties. Bovendien mogen ongevaccineerde burgers niet langer gebruik maken van bussen en treinen zonder een negatieve test – ongeacht de maskerplicht die blijft gelden.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: