Ethiopië op een tweesprong: Burgeroorlog of vreedzame regeling?

ethiopie-op-een-tweesprong:-burgeroorlog-of-vreedzame-regeling?

16-11-21 10: 45: 00,

De regering van Ethiopië heeft de noodtoestand in het land afgekondigd omdat de rebellen van Tigray dreigen de hoofdstad aan te vallen en de oorlog die al een jaar aan de gang is, snel escaleert en de Ethiopiërs steeds meer problemen en tegenspoed bezorgt. De Verenigde Staten hebben verklaard dat het gevaar “aanzienlijk is toegenomen” en hebben al hun secundaire diplomaten en hun gezinnen teruggeroepen om Ethiopië te verlaten, terwijl premier Abiy Ahmed de mensen heeft opgeroepen offers te brengen om de rebellen in toom te houden. Ook Saoedi-Arabië, Noorwegen, Zweden, Denemarken en andere landen hebben hun burgers verzocht Ethiopië te verlaten.

De afkondiging van de noodtoestand door de Ethiopische ministerraad is het duidelijkste teken van alarm van de regering van premier Abiy Ahmed, die een jaar geleden soldaten uit het buurland Eritrea toeliet om de regio Tigray binnen te vallen en samen met het Ethiopische leger lokale rebellen te achtervolgen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: