Huisarts: ‘Media proberen gekozen volksvertegenwoordiger kallt te stellen’ – Café Weltschmerz

huisarts:-‘media-proberen-gekozen-volksvertegenwoordiger-kallt-te-stellen’-–-cafe-weltschmerz

16-11-21 04:47:00,

Het AD neemt ‘steeds verdergaande uitspraken’ waar van Thierry Baudet, politiek leider van Forum voor Democratie (FvD). De krant legt politici en opiniemakers daarom de vraag voor: zijn uitspraken negeren of juist bestrijden? Op Social media zien mensen een ander geluid: ‘Media die klakkeloos als een kwispelend schoothondje proberen een gekozen volksvertegenwoordiger kallt te stellen, dat is gevaarlijk.’

Het AD peilde de houding van politici en opiniemakers naar aanleiding van uitspraken van de FvD-voorman op social media op zondag. Baudet vindt de plannen voor een strenger coronabeleid van het kabinet te vergelijken met de uitsluiting van Joden in de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw. Ook noemde de partijleider Koning Willem-Alexander “een slappe lul” op campagne.

Onder meer Aron Vrieler van het CIDI (Centrum voor Informatie en Documentatie Israël) , demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge en ‘FvD-watcher’ Chris Aalberts reageerden op het verzoek van de ochtendkrant. De eerste twee nemen ieder in eigen bewoordingen afstand van de uitspraken van Baudet: ‘Niemand kan hem serieus nemen,’ zegt Vrieler. Baudets woorden ‘bederven’ het debat volgens De Jonge. Aalberts vindt dat ‘de media ‘allemaal wakker moeten zijn’ en de volgens hem bedenkelijke strategie van Baudet aan de kaak moeten stellen.’

Vergelijking

Het woord ‘holocaust’ staat vijf keer in het artikel van het Algemeen Dagblad. De vermeende vergelijking van Baudet tussen het coronabeleid en de holocaust wordt besproken door zowel Vrieler als Maurice de Hond. Het was namelijk de brief van De Hond van zondag die Baudet inspireerden tot een bericht op Twitter: ‘Diep geraakt door de nieuwsbrief van Maurice de Hond vanochtend. Hij heeft zo gelijk: de situatie van nu ís met de jaren ’30 en ’40 te vergelijken.’

Baudet heeft echter geen vergelijking getrokken met de holocaust, iets waar hij tijdens de Algemene Beschouwingen in september ook van beschuldigd werd. Reden voor Baudet om wederom via Twitter te reageren: ‘De door Baudet gemaakte vergelijking met de Holocaust.’ Nee, heb ik nooit gedaan. Van georganiseerde moord op ongevaccineerden is (nog) geen sprake. Ik vergelijk de systematische UITSLUITING van ongevaccineerden met de uitsluiting van Joden in de jaren ‘30 en ’40.‘

Huisarts Els van Veen vindt het bericht van het AD niet getuigen van objectieve journalistiek. Niet alleen gooit de krant De Hond een denkbeeldige vergelijking met de holocaust voor de voeten,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: