Spike-eiwit dringt celkern binnen – remt immuunsysteem en DNA-reparatie

spike-eiwit-dringt-celkern-binnen-–-remt-immuunsysteem-en-dna-reparatie

16-11-21 10:25:00,

Een recente studie uit Zweden komt tot een schokkende conclusie: het spike-eiwit van SARS-CoV-2 kan de celkern binnendringen. Daar remt het het immuunsysteem en het herstel van DNA. De remming van het immuunsysteem leidt tot ernstige ziekteprogressie. De onherstelde DNA-schade kan leiden tot celdood, gevaarlijke mutaties of zelfs kanker, bericht Wochenblick.at.

Schade aan genetisch materiaal, d.w.z. DNA, leidt er normaal toe dat herstelmechanismen in het lichaam in werking worden gesteld. De gevolgen van onherstelde DNA-beschadiging kunnen celdood (apoptose), mutaties of de ontwikkeling van kanker zijn. Een Zweedse studie van de Universiteit van Stockholm en de Universiteit van Umeå, getiteld “SARS-CoV-2 spike impairs DNA damage repair and inhibits V(D)J recombination in vitro” van oktober komt nu met schokkende resultaten.

Spike-eiwit dringt de celkern binnen

Met behulp van menselijke celculturen kon in vitro, d.w.z. in de reageerbuis, worden aangetoond dat het spike-eiwit in de celkern kan binnendringen, zowel door het oplopen van SARS-CoV-2 als door vaccinatie met de gentechnologische preparaten. Daar remt het de adaptieve immuniteit, d.w.z. het deel van de immuniteit dat niet aangeboren is. In tegenstelling tot de aangeboren immuniteit kan de adaptieve immuniteit zich aanpassen en is zij grotendeels verantwoordelijk voor hoe ernstig de ziekte is. Volgens de studie “speelt de adaptieve immuniteit een kritieke rol in de bestrijding van SARS-CoV-2-infectie en beïnvloedt zij rechtstreeks de klinische resultaten van de patiënten. Klinische studies hebben aangetoond dat patiënten met ernstige COVID-19 infecties een vertraagde en zwakke adaptieve immuunrespons vertonen. Het mechanisme waardoor SARS-CoV-2 de adaptieve immuniteit belemmert, is echter nog onduidelijk.”

Verhoogd risico op kanker door geremd DNA-herstel

De onderzoekers ontdekten ook dat het herstel van DNA-schade wordt geremd, en schreven in de studie: “Mechanistisch gezien vonden we dat het spike-eiwit naar de kern lokaliseert en het herstel van DNA-schade remt door te interfereren met de rekrutering van de belangrijke DNA-reparatie-eiwitten BRCA1 en 53BP1 op de plaats van de schade. Onze bevindingen wijzen op een potentieel moleculair mechanisme waardoor het spike-eiwit de adaptieve immuniteit zou kunnen belemmeren en onderstrepen de potentiële neveneffecten van spike-gebaseerde vaccins over de hele lengte.”

Zoals een studie heeft kunnen aantonen, speelt 53BP1 een bijzondere rol bij de ontwikkeling van kankertumoren. Er staat: “Het handhaven van de integriteit en stabiliteit van het genoom is een belangrijke taak van de DNA-schaderespons (DNA damage response) in cellen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: