Waarom hypen de VS de dreiging van ISIS in Afghanistan op?

waarom-hypen-de-vs-de-dreiging-van-isis-in-afghanistan-op?

16-11-21 06: 55: 00,

Om hun interventionistische acties in het Midden-Oosten te rechtvaardigen, maken de Verenigde Staten, naar het nu clichématige voorbeeld, actief gebruik van hun vermeende inzet voor de strijd tegen het terrorisme, waarbij zij zich concentreren op het tegengaan van bekende terroristische groeperingen als Al Qaeda en ISIS (beide zijn in Rusland verboden). Hetzelfde geldt voor de acties van de VS in Afghanistan. Washington heeft echter tegenover de rest van de wereld geen enkele verantwoording afgelegd over de resultaten van deze strijd tegen terroristen in Afghanistan tijdens zijn 20 jaren van abysmal militaire interventie.

Tegelijkertijd hebben de Russische presidentiële gezant voor Afghanistan Zamir Kabulov en de woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova meerdere malen gezegd dat Rusland over voldoende feiten beschikt die de beweringen over de samenwerking van de VS met de ISIS-militanten in het noordelijke deel van Afghanistan staven. Met name zijn sinds 2017 ongemerkte helikoptervluchten geregistreerd binnen gebieden waar ISIS-militanten actief zijn,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: