Wit-Rusland: druk en tegendruk

wit-rusland:-druk-en-tegendruk

16-11-21 01: 37: 00,

Om het vluchtelingenprobleem aan de Wit-Russisch-Poolse grens op te lossen, vertrouwen Duitsland en de EU op sancties. Daarmee verergeren zij de situatie, want onderhandelingen worden moeilijk, zo niet onmogelijk, wanneer de andere partij wordt vernederd. Door Irmtraud Gutschke.

Zij willen naar Duitsland of een ander welvarend land, ook al houden zij het nu bij novemberweer aan de Poolse grens uit. Veel van de vluchtelingen hoefden hiertoe vermoedelijk niet te worden “geroepen”, omdat velen hier al familie en kennissen hebben, en zij allen hun hoop associëren met de beelden van welvaart hier, die heel anders is dan wat deze mensen thuis ervaren. Zij zijn al lang met ons verbonden, niet in het minst via het internet.

Het door de meeste media in dit land gevoede idee dat president Loekasjenko hen het land heeft “binnengehaald” kan nog niet definitief worden beoordeeld, maar het lijkt naïef. Het organiseren van vluchten is allang een commerciële activiteit geworden. Wie wil bijpraten met zijn familieleden in Duitsland

” Lees verder

%d bloggers liken dit: