5-voudige toename van plotselinge hartdood bij FIFA-spelers in 2021

5-voudige-toename-van-plotselinge-hartdood-bij-fifa-spelers-in-2021

17-11-21 11:36:00, Foto ter illustratie © @actiongp / Freepik Het Israëlische “Real-Time News” meldt: Brekend nieuws: 500% toename van sterfgevallen – SCD/SUD van FIFA-spelers in 2021. Niet 24 atleten, niet 30, noch 75 – Sinds december zijn 183 professionele atleten en coaches plotseling in elkaar gestort! 108 van hen zijn overleden! Volgens de literatuur is het fenomeen van instortende atleten om redenen die geen verband houden met blessures zeldzaam, schrijft Dr. Yaffa Shir-Raz.

Dus wat is de oorzaak van deze plotselinge epidemie?

Het “Real-Time News” onderzoek presenteert een lijst van atleten die gewond raakten en/of stierven. Bij het analyseren van de lijst vonden we:

  • De meeste atleten zijn mannen (slechts 15 vrouwen).
  • De overgrote meerderheid is 17-40 jaar. Slechts 21 zijn ouder (5 in de leeftijd van 42-45 jaar, 6 in de leeftijd van 46-49 jaar, 7 in de leeftijd van 51-54 jaar, en 3 anderen in de leeftijd van 60-64 jaar).
  • 23 zijn tieners, tussen 12-17 jaar, 16 zijn overleden.
  • In meer dan 80 van de gevallen, zoals bij de voetbalsterren Sergio Aguero en Christian Eriksen, zakten de atleten tijdens het spelen, racen of trainen, of onmiddellijk daarna, in elkaar.
  • In de meeste gevallen is gemeld dat de oorzaak van de ineenstorting verband houdt met het hart, waaronder myocarditis, pericarditis, hartaanvallen of een hartstilstand.
  • De tweede gemelde oorzaak zijn stollingsverschijnselen.

Wij benadrukken dat de lijst waarover wij beschikken nog langer is, maar voorzichtigheidshalve werden er tientallen gevallen uit verwijderd waarin wij niet over alle details beschikten, zodat alleen de gevallen die in detail werden gerapporteerd, werden opgenomen.

Bovendien werden gevallen verwijderd waarin aanwijzingen voor eerdere risicofactoren werden vermeld, zoals een hartaandoening of diabetes.

Om een beter beeld te krijgen van de gegevens in vergelijking met voorgaande jaren, hebben we alleen gekeken naar gegevens over sterfgevallen onder bij de FIFA geregistreerde atleten, en hebben we de gegevens over het aantal gevallen van SCD (plotselinge hartdood)/SUD (plotseling onverklaard overlijden) onder deze atleten in voorgaande jaren vergeleken met het aantal gevallen in 2021.

Om te weten te komen hoeveel sterfgevallen er de afgelopen twee decennia daadwerkelijk zijn voorgekomen onder FIFA-spelers (2001-2020),

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: