Belangenverstrengeling? Bill Gates gaf 319 miljoen dollar aan grote mediakanalen, documenten onthullen

belangenverstrengeling?-bill-gates-gaf-319-miljoen-dollar-aan-grote-mediakanalen,-documenten-onthullen

17-11-21 07: 39: 00,

Mis je een dag, mis je veel. Abonneer je op The Defender’s Top Nieuws van de Dag. Het is gratis.

Tot aan zijn recente rommelige scheiding, genoot Bill Gates een soort van vrijbrief in de bedrijfsmedia. Over het algemeen werd hij voorgesteld als een vriendelijke nerd die de wereld wil redden, en de Microsoft medeoprichter werd door The Guardian zelfs onironisch “Saint Bill” gedoopt.

Terwijl de media-imperiums van andere miljardairs relatief bekend zijn, is de mate waarin Gates’ geld het moderne medialandschap bepaalt, dat niet. Na het sorteren van meer dan 30,000 individuele subsidies, kan MintPress onthullen dat de Bill & Melinda Gates Foundation (BMGF) voor meer dan $300 miljoen aan donaties heeft gedaan om mediaprojecten te financieren.

Tot de ontvangers van dit geld behoren veel van Amerika’s belangrijkste nieuwsbronnen, waaronder CNN, NBC, NPR, PBS en The Atlantic.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: