COP26-top slaagt er niet in beslissende maatregelen inzake klimaatverandering te nemen

cop26-top-slaagt-er-niet-in-beslissende-maatregelen-inzake-klimaatverandering-te-nemen

17-11-21 03: 10: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze homepage te activeren (Desktopversie).

Officieel aangeduid als de 26th United Nations Climate Change Conference of the Parties (COP26), werd het evenement bijgewoond door vertegenwoordigers van ongeveer 200 landen en gebieden.

Ongetwijfeld heeft het brede karakter van de top, die naast vertegenwoordigers van regeringsdelegaties ook vertegenwoordigers van niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) en onafhankelijke massagroeperingen omvatte, de mogelijkheid beperkt om ingrijpende resoluties aan te nemen ten gunste van radicale programma’s voor de aanpak van de klimaatcrisis. Zo werden verwijzingen naar de geleidelijke stopzetting van de kolenproductie en het kolengebruik gewijzigd om elke echte verbintenis om over te schakelen op milieuvriendelijker energiebronnen te elimineren.

Een voorstel voor de betaling van verlies en schade aan minder ontwikkelde landen werd zelfs uit het ontwerpdocument geschrapt. In de uiteindelijke resoluties wordt met geen woord gerept over het compenseren van voormalige koloniale gebieden voor de gevolgen van eeuwenlange winning van delfstoffen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: