Gert-Jan Segers vergeet regeerakkoord VVD en CDA in trein – Café Weltschmerz

gert-jan-segers-vergeet-regeerakkoord-vvd-en-cda-in-trein-–-cafe-weltschmerz

17-11-21 09:14:00,

De VVD en het CDA hebben elkaar eind september gevonden op diverse beleidsterreinen zoals de woningmarkt en klimaatreductie. Met het voorlopige regeerakkoord wilden de partijen recht doen aan D66, de andere coalitiekandidaat. Dat blijkt uit geheime documenten die Gert-Jan Segers, leider van de ChristenUnie, in de trein had laten liggen.

De Volkskrant kreeg de documenten in handen van een lezer die ze in de trein had gevonden. De lezer vond ze in een map met drie dossiers: het akkoord tussen CDA en VVD, het in de zomer geopenbaarde akkoord tussen VVD en D66 en een migratieparagraaf van een voorlopig regeerakkoord van VVD, D66, CDA en ChristenUnie.

Het stomste wat je kan overkomen..

Ik reis met de trein op en neer naar Den Haag. Dat is een fijne manier van reizen en gaat bijna altijd goed. Maar nu ging het een keer heel erg fout.

Ik ben een mens en heb iets heel doms gedaan. Sorry.. pic.twitter.com/KM09oYqPPa

— Gert-Jan Segers (@gertjansegers) November 17, 2021

Uit het akkoord van CDA en VVD komt naar voren dat de partijen de speerpunten van D66 willen uitwerken. Behalve over de woningmarkt en klimaatreductie werden de partijen van Wopke Hoekstra en Mark Rutte het eens over de koers op het gebied van kinderopvang – voor veel mensen gratis- , een verhoging van het minimumloon en een basisverzekering tegen arbeidsongeschiktheid.

Nu blijkt dat niet alleen D66 en VVD overeenstemming hebben bereikt op veel punten, maar ook de VVD en het CDA elkaar eind september al gevonden hebben, wordt er nog meer gekeken naar de ChristenUnie. Die laatste partij ligt ideologisch vaak ver van D66, en dat is vaak een struikelblok gebleken in de onderhandelingen. Toch wordt de partij van Gert-Jan Segers betrokken bij de huidige coalitie onderhandelingen. De Volkskrant noemt het in dat licht opmerkelijk dat ‘er met geen woord gerept wordt over medisch-ethische thema’s.’

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: