Oostenrijk zet alleen ongevaccineerden in lockdown – ze mogen alleen naar buiten voor eten, werk, en om de Covid injectie te halen

oostenrijk-zet-alleen-ongevaccineerden-in-lockdown-–-ze-mogen-alleen-naar-buiten-voor-eten,-werk,-en-om-de-covid-injectie-te-halen

17-11-21 03:22:00,

Door restricties die gisteren van kracht werden, zullen de ongevaccineerden in Oostenrijk hun woning alleen nog mogen verlaten om redenen die essentieel worden geacht voor het leven, zoals naar het werk gaan, boodschappen doen, een bezoek brengen aan de dokter – of gevaccineerd worden.

Deze maatregelen, waarvan wordt aangenomen dat ze hun weerga in Europa niet kennen, zullen naar verwachting miljoenen mensen treffen die niet volledig zijn ingeënt tegen Covid-19 in de regio’s Opper-Oostenrijk en Salzburg, bericht Theexpose.uk.

Austria 🇦🇹
Austrian citizens take to the streets in protest over Austria having a lockdown for the unvaccinated. If you think this policy by the Austrian government is sensible, ethical or indeed, liberal, then you are part of the problem.pic.twitter.com/aaWflX4Rqf

— James Melville (@JamesMelville) November 15, 2021

De maatregelen gelden voor ongevaccineerden ouder dan 12 jaar en er is geen mogelijkheid meer om een negatieve test te laten zien.

Er zullen steekproefsgewijze controles worden uitgevoerd om na te gaan of de maatregelen worden nageleefd, wat wordt vergeleken met “verkeerscontroles”. De Oostenrijkse minister van Volksgezondheid Wolfgang Mueckstein zei dat de regering ook een vaccinatieplicht zou invoeren voor mensen die in de gezondheidszorg werken.

De beperkingen zijn ingevoerd als reactie op het advies van “medische deskundigen”. Duitse en Oostenrijkse ambtenaren kwamen in het weekeinde bijeen om de plannen goed te keuren, die vervolgens ook elders kunnen worden uitgevoerd, waarbij steekproefsgewijs wordt gecontroleerd of de niet-gevaccineerden zich aan de regels houden.

Alexander Schallenberg, de kanselier, zei: “Ongevaccineerden zullen hun woning alleen nog mogen verlaten om naar hun werk te gaan, om boodschappen te doen of wanneer zij even de benen moeten strekken.”

Hij zei ook dat deze maatregelen afhangen van het “gezond verstand” van de mensen, omdat het moeilijk is ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de beperkingen houdt. “We leven niet in een politiestaat en zijn niet in staat – en willen dat ook niet – om elke straathoek te controleren.”

Momenteel gebruiken zowel Oostenrijk als Duitsland Covid-vaccinpaspoorten, die burgers via QR-codes op mobiele telefoons kunnen tonen om te bewijzen dat ze zijn geprikt.

De nieuwe beperkingen zijn echter op verzet gestuit van het publiek, waarvan velen niet gevaccineerd zijn,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: