Bill Gates ‘gewoon fout’ over chemische meststoffen, zeggen wetenschappers

bill-gates-‘gewoon-fout’-over-chemische-meststoffen,-zeggen-wetenschappers

18-11-21 06: 07: 00,

Mis je een dag, mis je veel. Abonneer je op The Defender’s Top News of the Day. Het is gratis.

Terwijl wereldleiders de VN Klimaattop in Glasgow afronden, blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek dat er nog steeds veel magisch wordt gedacht over de bijdrage van kunstmest aan de opwarming van de aarde.

Filantroop Bill Gates voedde de terugtrekking uit de wetenschap in zijn boekHow to Avoid a Climate Disaster” eerder dit jaar. “Voor mij is kunstmest magisch,” bekent hij, stikstofkunstmest in het bijzonder.

Onder een foto van een stralende Gates in een Yara kunstmest distributiemagazijn in Tanzania, legt hij uit dat “om gewassen te verbouwen, je tonnen stikstof wilt – veel meer dan je ooit zou vinden in een natuurlijke omgeving [sic] … Maar stikstof maakt klimaatverandering veel erger.”

Dat laatste deel,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: