De belegerde wereld

de-belegerde-wereld

18-11-21 03: 00: 00,

Kees van der Pijl, 1947 geboren in Dordrecht in Nederland, was hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Sussex tot 2019. Uitvoerige studies over transnationale klassen en globale politieke economie vormden zijn onderzoeksfocus. Zijn voorlaatste boek was “The Downing – Flight MH17, Ukraine and the New Cold War”, waarmee hij de achtergronden van de tragedie in Oekraïne gedetailleerd en op een fascinerende sluitende manier blootlegde. Als anti-oorlogsactivist is hij thans o.a. medewerker van het Nederlands “Waakzaamheidscomité tegen de terugkeer van het fascisme”.

“In het eerste hoofdstuk geef ik de belangrijkste feiten over de pandemie, die duidelijk maken dat we niet met een medische, maar met een politieke noodsituatie te maken hebben. Wat zich voor onze ogen afspeelt is de geleidelijke inwisseling van het westerse liberalisme voor een autoritaire staat en sociale structuur, dit alles in naam van het “virus”. De in het voorjaar 2020 afgekondigde staat van oorlog dient in feite om de bestaande orde veilig te stellen; zoals George Orwell in zijn profetische roman “1984” opmerkte, dienen alle moderne oorlogen in de eerste plaats dit doel.

Maar de noodtoestand heeft in het Westen andere antecedenten dan in de zogenaamde aspirant-staten zoals China. Hun samenlevingen leven in zekere zin in een permanente noodtoestand. Vandaar de weg,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: