Is 2G coronataal? 2G is telefoontaal! Dus de coronataal heeft een link naar de telefoontaal?

is-2g-coronataal?-2g-is-telefoontaal!-dus-de-coronataal-heeft-een-link-naar-de-telefoontaal?

18-11-21 01:33:00,

                                                                             2G en 3G in de kerktoren

Het demissionaire kabinet wil mensen alleen nog een coronatoegangsbewijs geven als ze volledig zijn gevaccineerd zijn of aan kunnen tonen dat ze corona hebben gehad. De bewindslieden mikken op een invoering van het 2G-systeemin in december 2021, bevestigde minister De Jonge tijdens een coronapersconferentie.

 Wat is 2G in coronataal
Het Nederlandse demissionaire kabinet wil de regelgeving van 2G invoeren begin december 2021. De 2G-regel (Gevaccineerd Genezen) bepaalt dat alleen gevaccineerde en herstelde personen binnen mogen komen in overdekte ruimten en bij evenementen en is de opvolger van 3G. Een negatief testresultaat zoals bij 3G, is niet langer geldig voor toelating.

Het verschil tussen 2G en 3G
Want Nederland hanteert nu nog het 3G –systeem ((Gevaccineerde Genezen Getest). Dit betekent dat drie groepen mensen een coronabewijs (QR-code) kunnen krijgen:
-gevaccineerden (zij hebben een vaccinatiebewijs);
-mensen die genezen zijn van corona (zij hebben een herstelbewijs);
-mensen die negatief zijn getest (testen voor toegang).

Om niet-gevaccineerden te beschermen
Nederland wil dus van een 3G-beleid: genezen, gevaccineerd én getest (3G), naar een 2G beleid. Volgens immunoloog Ger Rijkers van het Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg zal dit beleid zorgen dat mensen die niet gevaccineerd zijn, wegblijven. “Neem een café. Als je alleen mensen binnenlaat die gevaccineerd zijn of hersteld zijn van de ziekte, kunnen zij nog wel het virus met zich meedragen. Ze worden daar zelf niet ernstig ziek van maar als er mensen in die kroeg komen die geen vaccinatie hebben gehad, dan wordt het een ander verhaal. Zij lopen gewoon gevaar omdat ze ziek kunnen worden. Dan leidt een avondje in de kroeg niet alleen tot besmettingen, maar ook tot ziektegevallen en dus meer opnames in het ziekenhuis.” Zo komt het aardig over in het voordeel van de niet-gevaccineerde: het beste met ze voor hebben. Maar is de doelstelling niet: we willen zo goed als 100% gevaccineerde mensen in Nederland! Verschillende bedrijven hanteren al en gaan het beleid voeren: niet gevaccineerd, niet welkom, geen salaris! Of nog erger: ontslag!

14-11-’21 was het percentage gevaccineerde 88,3% van alle 18-plussers minimaal één vaccinatie ontvangen en is 84,7% volledig gevaccineerd. Van alle 12-plussers heeft naar schatting nu 86,4% minimaal één vaccinatie ontvangen en is 82,7% volledig gevaccineerd. 

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: