VS wil op ASEAN-top regio tegen zichzelf opzetten

vs-wil-op-asean-top-regio-tegen-zichzelf-opzetten

18-11-21 08: 03: 00,

Voor het eerst in vier jaar heeft een president van de VS de jaarlijkse ASEAN-top (de Associatie van Zuidoost-Aziatische Staten) bijgewoond. In een slecht verhulde herhaling van de “Pivot to Asia” uit het Obama-tijdperk proberen de VS te doen voorkomen dat ze op een constructieve manier willen bijdragen aan de ASEAN, terwijl ze uiteindelijk proberen het regionale blok namens Washington te dwingen tot een confrontatie met China.

Reuters in zijn artikel, “Biden to be first U.S. president to join ASEAN summit in four years,” zegt bijna hetzelfde en merkt op:

De Amerikaanse president Joe Biden zal dinsdag deelnemen aan een virtuele top met de Associatie van Zuidoost-Aziatische Staten (ASEAN), de eerste keer in vier jaar dat Washington zich op topniveau zal bezighouden met een blok dat het beschouwt als essentieel voor zijn strategie om zich af te zetten tegen China.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: