Waarheen leidt de escalatie van het conflict tussen Algerije en Marokko?

waarheen-leidt-de-escalatie-van-het-conflict-tussen-algerije-en-marokko?

18-11-21 08: 59: 00,

De betrekkingen tussen Algerije en Marokko zijn al decennialang gespannen; de grens tussen de landen is sinds 1994 gesloten. Een van de redenen voor de spanningen is onenigheid over de Westelijke Sahara: Algerije steunt al tientallen jaren het Polisario-front dat aandringt op de oprichting van de Arabische Democratische Republiek Sahrawi (SADR), terwijl Marokko het grondgebied als het zijne beschouwt. Dit geschil heeft Algerije doen besluiten de diplomatieke betrekkingen met het Koninkrijk Marokko met ingang van augustus te verbreken 24.

De spanningen tussen de twee staten zijn zo hoog opgelopen dat er steeds vaker sprake is van een mogelijk militair scenario. Een belangrijke spanningsronde kwam er na 3 november toen de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune aankondigde dat drie Algerijnen waren gedood bij een brute bomaanslag op hun vrachtwagens op een woestijnweg in de Westelijke Sahara. Geïsoleerde bewijzen wezen op de betrokkenheid van Marokkaanse troepen die in de Westelijke Sahara gestationeerd zijn.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: