Washington en Parijs vormen een front tegen Turkije in Griekenland

washington-en-parijs-vormen-een-front-tegen-turkije-in-griekenland

18-11-21 07: 10: 00,

De komst van de nieuwe Amerikaanse regering heeft in 2021 de wrijving met Turkije doen toenemen, wat heeft geleid tot een nog grotere breuk in de betrekkingen tussen Ankara en Washington. In deze context, en ook gezien de overduidelijk groeiende minachting van Washington voor Ankara, is het meer dan ooit noodzakelijk een antwoord te geven op de volgende vraag: “Wat verwachten we het eerst: de verwijdering van de Turkse president uit de macht met de hulp van Washington of een volledige verbreking van de banden tussen de huidige Amerikaanse regering en de Turkse leiders en de weigering van laatstgenoemden om het Amerikaanse beleid te volgen?”

Deze confrontatie en de wens van de Verenigde Staten om de rol van Turkije op de zuidflank van de NAVO tegen te gaan, is onlangs het duidelijkst gebleken uit de verhoogde Amerikaanse militaire aanwezigheid in Griekenland, waar een deel van het Amerikaanse militaire contingent uit Duitsland wordt heringedeeld. Deze acties van de VS vinden plaats in het kader van de defensie-overeenkomst met Athene,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: