Dokters raden vaccinatie aan: “Doe het voor je penis” – Café Weltschmerz

dokters-raden-vaccinatie-aan:-“doe-het-voor-je-penis”-–-cafe-weltschmerz

19-11-21 01:16:00,

“Luister naar de doktoren, dit zijn penisdokters”, zegt de 60-jarige Tim Meadows, van “Saturday Night Live”, in het advies dat werd opgesteld door de ‘Urologists United For Vaccination Education‘. De ‘humoristische’ vax-promo van twee minuten, met de hashtag “#SaveTheFutureBoners”, begint met Meadows en andere mannelijke acteurs die herinneringen ophalen aan de eerste keer dat ze een erectie hadden. Het fragment dat mannen op een ‘grappige’ manier dient te overtuigen van de injectie gaat momenteel viraal op YouTube.

In de promo wordt al snel overgeschakeld naar een panel van ‘echte artsen’, die waarschuwen dat “mannen die COVID hebben gehad zes keer meer kans hebben om erectiestoornissen te ontwikkelen.” Zogenaamd geshockeerd door dit nieuws, flapt een verbijsterde Meadows eruit: “Wat zijn jullie aan het doen? Ga het vaccin halen!”

“We hebben het hier over je toekomstige ‘boners’!”, vervolgt de ster van “The Goldbergs”. De clip eindigt vervolgens met de medische experts die de kijkers smeken om zich te laten inenten.”Doe het voor je penis”, zegt dr. Larry Levine, hoogleraar urologie aan het Rush University Medical Center in Chicago.

Hoewel de video humoristisch is bedoeld, zijn de adviezen hierin gebaseerd op een echte studie in Italië, die een verband ‘ontdekte’ tussen het coronavirus en erectiestoornissen. De énige kanttekeningen waren dat het impotentierisico voor mannelijke voormalige COVID-patiënten eigenlijk 5,5 keer hoger was dan normaal en dat ze slechts 100 proefpersonen in het onderzoek gebruikten, meldde Insider.

De correlatie tussen het coronavirus en de erectiestoornissen moet echter nog volledig worden bewezen. Zo speculeren experts dat de psychologische stress van de pandemie de oorzaak kan zijn van de erectieproblemen.

Dr. Zoe Williams, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde arts die verbonden is aan het telegezondheidsbedrijf Superdrug, legde uit dat erectieproblemen “meestal worden veroorzaakt door stress, vermoeidheid, angst of te veel alcohol drinken” – dingen die allemaal toenamen tijdens de coronalockdowns.

De farmaceutische industrie meldde een stijging van 13% in de vraag naar diensten en middelen voor erectiestoornissen in de periode van mei tot juni 2020. Ook meldde Google Trends dat in deze periode de zoekterm ‘erectiestoornis’ een record aantal keer is gebruikt.

Hoewel het gros van de kijker lijkt te snappen dat het fragment satirisch is bedoeld,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: