Intensive care units – nog een ramp in de maak

intensive-care-units-–-nog-een-ramp-in-de-maak

19-11-21 10: 30: 00,

Aan het begin van de pandemie waren er ongeveer 28.000 intensive care bedden in Duitsland. Met veel tamtam namen politici het op voor de zaak en schonken bijna 700 miljoen euro aan ziekenhuizen voor 13.700 meer bedden. Dus eigenlijk zouden er 41.700 intensive care bedden beschikbaar moeten zijn nu aan het begin van de winter – maar er zijn slechts 22.230 bedden en volgens het intensive care register zijn er slechts 2.439 daarvan vrij. Dus waar is de rest? De bedden zijn betaald door de belastingbetaler en zijn fysiek beschikbaar – meestal in de kelders die oorspronkelijk nog vol stonden. Er is echter een gebrek aan personeel om ze te bedienen. De federale regering heeft vorig jaar wel een heel 15,3 miljard euro aan Corona-subsidies overgemaakt aan de ziekenhuisexploitanten. Maar zij moeten winst maken en noch de exploitanten noch de ministeries denken aan het personeel. En zo komt het zoals het moest komen. Door Jens Berger.

Dit artikel is ook beschikbaar als audio podcast.

Podcast: Afspelen in nieuw venster | Download

Hoe er knelpunten kunnen ontstaan in intensive care units,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: