IOC: transgender-atleten mogen met vrouwen concurreren zonder testosteron te verlagen – Café Weltschmerz

ioc:-transgender-atleten-mogen-met-vrouwen-concurreren-zonder-testosteron-te-verlagen-–-cafe-weltschmerz

19-11-21 03:19:00,

Het International Olympic Comittee (IOC) heeft nieuwe richtlijnen gemaakt voor transgender vrouwelijke atleten. De nieuwe richtlijnen stellen dat deze atleten hun testosteronniveaus niet langer hoeven te verlagen, om deel te nemen aan vrouwelijke categorieën. Hiermee komt het IOC terug op een eerder standpunt uit 2015, dat impliceerde dat dit juist een voorwaarde was. Het nieuwe 10-puntensysteem zal na de Olympische Winterspelen van dit jaar worden ingevoerd.

Dit systeem van het IOC is ook van toepassing op atleten met verschillen in geslachtsontwikkeling, zoals de Zuid-Afrikaanse 800m-loper Caster Semenya.

Joanna Harper, die onderzoek deed naar atletische prestaties (Loughborough University), is het niet eens met de nieuwe richtlijnen en zegt dat hoewel ze “de intenties van het IOC betreffende inclusie verwelkomt, het verkeerd is om de voordelen van transgender vrouwen te bagatelliseren”.

“Het is belangrijk dat het IOC zich uitspreekt en trans- en intersekse-atleten wil verwelkomen, maar ik denk dat secties vijf en zes van het de nieuwe richtlijnen problematisch zijn”, zegt Harper, die zelf een trans-vrouw en atleet is. “Transgendervrouwen zijn gemiddeld langer, groter en sterker dan cis-vrouwen en dat zijn voordelen in veel sporten”.

Eerder al publiceerde Café Weltschmerz een artikel waarin wordt beschreven hoe het IOC betrokken is bij het World Economic Forum en hoe zij een bijdrage levert aan diens agenda.

The IOC – ‘Trans women should not be forced to reduce their test levels to compete in sports.’

‘No athlete shd be excluded from competition on the grounds of a perceived “unfair and disproportionate advantage” due to their gender’

Boycott the Olympics.https://t.co/2qlj3FfjMx

— GuruAnaerobic (@GuruAnaerobic) November 17, 2021

“Athletes should be allowed to compete but unfair advantage needs to be regulated,”

So, what will be the measurement that “unfair advantage” will be determined if it’s not testosterone levels? https://t.co/1v2V55k12T

— Steve Rielly (@SteveRielly) November 16, 2021

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: