Oostenrijk kondigt lockdown en vaccinatieplicht aan – Café Weltschmerz

oostenrijk-kondigt-lockdown-en-vaccinatieplicht-aan-–-cafe-weltschmerz

19-11-21 02:29:00,

De Oostenrijkse bondskanselier Alexander Schallenberg kondigde vrijdag tijdens een persconferentie een nieuwe, volledige lockdown aan in Oostenrijk. Daarnaast kondigde hij een nog controversiëlere beslissing aan: vaccinaties zijn vanaf 1 februari 2022 verplicht voor elke inwoner. Dat maakt Oostenrijk het eerste Europese land dat een dergelijke maatregel invoert.

De lockdown die maandag van start gaat, is gebaseerd op ‘statistieken’ die 1.000 nieuwe gevallen per 100.000 inwoners aangaven.

“We willen geen vijfde golf”, citeerde de publieke omroep ORF Schallenberg. “We willen ook geen zesde of zevende golf.” Deze uitspraak lijkt een dilemma tussen slechts twee situaties te schetsen: óf  er wordt een vaccinatieplicht en nieuwe lockdown ingevoerd óf er komen nog vele golven aan.

Onder het mom van de laatste stijging van het aantal besmettingen in te dammen, zijn de negen Oostenrijkse deelstaten tot overeenstemming gekomen om deze landelijke beperkingen op te leggen. De krant Kronen Zeitung meldde vóór de persconferentie dat de beperkingen 10 dagen zouden gaan gelden. Reuters meldt dat de lockdown indien nodig tot 20 dagen kan duren. Schallenberg zei hierover dat hij dit “erg pijnlijk” vindt.

Gedurende de lockdown kunnen Oostenrijkers behalve voor werk, essentiële aankopen zoals voedsel en medicijnen en om te sporten hun huis niet verlaten. Scholen gaan niet dicht, maar ouders wordt nadrukkelijk aangeraden om hun kinderen thuis houden. Eerder had Oostenrijk al een lockdown ingevoerd die uitsluitend van toepassing was op niet-gevaccineerden. Dit had volgens de ‘experts’ niet het gewenste effect.

News from Austria live. 🇦🇹

“It’s time now for a general vaccination mandate for all now.”

Because: catastrophe, long covid…

With a product from the most corrupt company in the world who has total immunity. pic.twitter.com/rQMCXpIzNG

— Orwell2024 (@orwell2022) November 17, 2021

Conspiracy theories becoming reality…
If lockdowns didn’t stopped the previous waves, what’s the possibility of this achieving its intended outcome?

— Gabriel (@VworeGabriel) November 19, 2021

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: