2 gewonden na gerichte schoten tijdens uit de hand gelopen Corona demonstratie

2-gewonden-na-gerichte-schoten-tijdens-uit-de-hand-gelopen-corona-demonstratie

19-11-21 11:48:00, Ten minste twee mensen zijn gewond geraakt door schoten van de politie in de stad Rotterdam nadat een protest tegen de hernieuwde beperkingen van Covid-19 was uitgelopen op een gewelddadige rel, waarbij demonstranten een politieauto in brand staken en slaags raakten met agenten, bericht Rt.com.

Een grote menigte demonstranten kwam vrijdagavond naar de iconische Coolsingel in Rotterdam om tegen een nieuwe reeks pandemiemaatregelen te demonstreren, waaronder een voortdurende gedeeltelijke lockdown, een verbod op vuurwerk op oudejaarsavond en de vrees dat de regering een ‘2G’-passenstelsel zal opleggen waarbij alleen gevaccineerden en degenen die onlangs van het virus zijn hersteld een lange lijst van openbare plaatsen mogen betreden.

Anti-lockdown protests in 🇳🇱Rotterdam, Netherlands tonight.pic.twitter.com/Mr75spgXDG

— Sam Street (@samstreetwrites) November 19, 2021

#rotterdamprotest#Netherlands. pic.twitter.com/qPX0yUws83

— Ahmad Algohbary (@AhmadAlgohbary) November 19, 2021

Minstens twee mensen raakten gewond tijdens de demonstratie, vertelde een plaatselijke politiewoordvoerder aan Reuters. Hij voegde eraan toe dat de verwondingen “waarschijnlijk” te wijten waren aan “waarschuwingsschoten” van agenten, maar merkte ook op dat “gerichte schoten werden afgevuurd omdat de situatie levensbedreigend was” voor de ordehandhavers.

Beelden van het verhitte protest circuleren online, waarbij sommige clips een politieauto laten zien die volledig in vlammen opgaat nadat deze kennelijk door relschoppers in brand was gestoken.

🇳🇱 #Rotterdam : Scènes de chaos dans les rues de Rotterdam. pic.twitter.com/Ws0AZRfjOW

— Alerte France (@AlerteFR) November 19, 2021

🇳🇱 #Rotterdam : Scènes de chaos dans les rues de Rotterdam. pic.twitter.com/ScV9E9Y4ko

— Alerte France (@AlerteFR) November 19, 2021

Demonstranten zijn ook te zien terwijl ze vuurwerk afvuren op de politie, die daarop regeert met grote hoeveelheden traangas, die op een gegeven moment het gebied bedekten.

Violent protests against #coronavirus-restrictions in #Rotterdam today, Netherlands.
Choas and sound of explosions. pic.twitter.com/gAbj5U2Vqj

— Ahmad Algohbary (@AhmadAlgohbary) November 19, 2021

De plaatselijke politie zei dat agenten een mobiele eenheid voor oproerbeheersing naar de Coolsingel hadden gestuurd en waterkanonnen hadden gebruikt tegen demonstranten die weigerden de straat vrij te maken, en dat er enkele arrestaties waren verricht nadat een noodbevel was uitgevaardigd om het gebied af te zetten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: