ALDI beëindigt dienstverband van alle ongevaccineerde werknemers tegen maart 2022

aldi-beeindigt-dienstverband-van-alle-ongevaccineerde-werknemers-tegen-maart-2022

20-11-21 06:36:00,

De supermarktketen ALDI heeft alle werknemers schriftelijk meegedeeld dat zij tot 1 maart 2022 de tijd hebben om hun Covid-19 vaccinatiestatus aan te tonen. Als zij dit weigeren of als blijkt dat zij niet zijn gevaccineerd, zal hun dienstverband worden beëindigd, bericht Dailyexpose.uk.

Zoals de zaken er nu voor staan zal het voorgestelde mandaat gelden voor alle ALDI-winkels in Australië, de huidige proeftuin voor de meest draconische en buitenproportionele beperkingen, maar het is slechts een kwestie van tijd voordat ze hetzelfde beleid zullen opleggen aan alle winkels in Europa.

In een brief die aan alle werknemers is gestuurd, verklaart ALDI dat als een werknemer vóór 1 maart 2022 weigert informatie over zijn vaccinatiestatus te verstrekken, hij zal worden behandeld alsof hij niet is gevaccineerd, maar men verklaart wel dat bij sommige “uiterst beperkte gevallen” zal erkennen waarin werknemers niet kunnen worden gevaccineerd omdat zij “allergisch zijn voor bestanddelen van de vaccins”, op voorwaarde dat een medisch bewijs wordt overgelegd.

ALDI zegt verder in de brief aan de werknemers dat “ALDI meer dan drie maanden van tevoren heeft meegedeeld dat zij uiterlijk in maart 2022 gevaccineerd moeten zijn om in dienst te kunnen blijven… Werknemers die ervoor kiezen om niet gevaccineerd te worden, mogen tot 1 maart 2022 werken… Helaas kunnen werknemers die ervoor kiezen om niet gevaccineerd te worden, vanaf 1 maart 2022 niet meer bij ALDI in dienst blijven.”

ALDI maakt in de brief ook duidelijk dat de werknemers alle geplande herhalingsdoses moeten bijhouden om nog steeds als gevaccineerd te worden beschouwd, wat impliceert dat zij, als zij dat niet doen, als ongevaccineerd zullen worden beschouwd en dat hun dienstverband zal worden beëindigd.

De brief die naar de werknemers van ALDI in Australië is gestuurd

ALDI heeft in de brief ook duidelijk gemaakt dat van alle onderaannemers die werkzaamheden op ALDI-terreinen verrichten, wordt verwacht dat zij ook volledig gevaccineerd zijn en dat zij ALDI hiervan bewijs hebben overgelegd voordat zij op hun terreinen mogen werken, maar heeft dezelfde regels niet op klanten toegepast met het argument dat “volksgezondheidsorganisaties hebben geconstateerd dat de overdracht van Covid-19 tussen klanten in detailhandelszaken beperkt is”. Wat de vraag doet rijzen waarom zij eisen dat hun werknemers gevaccineerd zijn?

Tom Daunt,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: