Een dubieus alternatief

een-dubieus-alternatief

20-11-21 02: 00: 00,

Pavel Durov, de gereserveerde IT-ondernemer en CEO van Telegram ziet zichzelf graag omgeven door een mystieke aura. In interviews klinken zijn uitspraken minder authentiek en ingestudeerd. En hoewel de in Rusland geboren miljardair bij elke gelegenheid de vrijheid van meningsuiting en gegevensbescherming aanhaalt als zijn grootste zorgen, doen zowel de technische details van zijn hippe dienst als zijn persoonlijke carrière twijfel rijzen over het imago van de digitale revolutionair en onafhankelijke zakennomade. Een voor de hand liggende conclusie ligt voor de hand.

Pavel Durov is geboren op 10. Oktober 1984 in Sint-Petersburg (het vroegere Leningrad). Het grootste deel van zijn beschutte jeugd bracht hij echter door in het mooie Turijn (Italië), waar zijn vader werkte. 2001, keerde Pavel op zeventienjarige leeftijd terug naar Rusland en maakte daar zijn middelbare schoolcarrière af. Zijn vader Valerij Semenovitsj Durov, doctor in de filologie, bekleedt de leerstoel klassieke filologie aan de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg – dezelfde universiteit waar Pavel in hetzelfde jaar 2006 afstudeerde, eerste klas en met onderscheiding, uiteraard. Het zou dwaas zijn te veronderstellen dat de invloed van zijn vader hem daarbij heeft geholpen.

In hetzelfde jaar begonnen Pavel en zijn broer Nikolai met het programmeren van de eerste versie van het Russische social media platform Vkontakte.ru, dat nu succesvol opereert onder de naam vk.com en het Russische equivalent is van Facebook.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: