Orban bekent kleur: “Het zal prik of dood zijn voor anti-vaxxers”

orban-bekent-kleur:-“het-zal-prik-of-dood-zijn-voor-anti-vaxxers”

20-11-21 03:40:00,

Vaccinatie van alle Hongaarse burgers tegen Covid-19 is onvermijdelijk, heeft premier Viktor Orban verklaard. Hij verklaarde dat zelfs de meest hardline anti-vaxxers uiteindelijk voor de keuze zullen staan tussen doodgaan door het virus of een injectie nemen, schrijft Rt.com.

In een toespraak voor radio Kossuth op vrijdag haalde de Hongaarse leider uit naar diegenen die zich niet willen laten vaccineren tegen het coronavirus, en noemde hij hen een bedreiging “niet alleen voor zichzelf maar voor alle anderen”.

“Uiteindelijk zal iedereen gevaccineerd moeten worden; zelfs de anti-vaxxers zullen beseffen dat ze ofwel gevaccineerd zullen worden ofwel zullen sterven. Ik dring er dus bij iedereen op aan deze kans te grijpen.”

Orban drong er niet alleen bij de ongevaccineerden op aan om zich eindelijk te laten vaccineren, maar promootte ook de boosterinentingen, waarbij hij onthulde dat hij al drie doses van een Covid-19 vaccin had genomen.

“Het enige dat ons tegen het virus beschermt, is vaccinatie. En we zien nu ook, althans de deskundigen zijn het er unaniem over eens, dat vier tot zes maanden na de tweede vaccinatie de beschermende kracht van het vaccin afzwakt. Daarom is een derde vaccinatie gerechtvaardigd,” zei hij.

Hongarije heeft reeds nieuwe maatregelen aangekondigd om het virus tegen te gaan, maar deze gaan niet ver genoeg in de richting van de strenge maatregelen die woensdag door de Nationale Medische Kamer zijn voorgesteld. De Medische Kamer riep op tot een algeheel verbod op massa-evenementen en stelde voor om de toegang tot restaurants, theaters en andere binnenlocaties afhankelijk te maken van het bezit van een inentingsbewijs voor Covid-19. In plaats daarvan heeft Boedapest het dragen van maskers voor de meeste binnenruimtes verplicht gesteld en vanaf zaterdag ook alle medisch personeel verplicht om een inenting te krijgen.

In een land met 10 miljoen inwoners schommelt het totale aantal geregistreerde gevallen van Covid in Hongarije net onder de grens van een miljoen. Vrijdag werd een nieuw dagrecord geregistreerd, met bijna 11.300 nieuwe Covid-besmettingen. Meer dan 32.700 mensen in Hongarije zijn naar verluidt in de loop van de pandemie aan de ziekte bezweken.

Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. COVID-19 VACCIN DOSSIER

Noorwegen herclassificeert Covid-19: Niet gevaarlijker dan gewone griep

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: