TU Delft verleent eredoctoraat aan Frans Timmermans

tu-delft-verleent-eredoctoraat-aan-frans-timmermans

20-11-21 04:10:00,

Frans Timmermans. Foto PvdA.

Zijn de alumni daar blij mee?

Geachte Rector Magnificus Professor van der Hagen,

Tot mijn grote schrik zag ik een aankondiging van het 180 jarig bestaan van de Tudelft. Hoewel ik afgestudeerd ben aan de Rijksuniversiteit Groningen is door mijn promotieonderzoek bij Prof. Guus Berkhout de Tudelft mij na aan het hart komen te liggen. De belangrijkste les die hij me leerde is “Let the data speak“.

Onbevangen, onbevooroordeeld kijken naar wat er om je heen gebeurt en op basis daarvan doorredeneren los van eigen mening, los van activisme, los van publieke opinie en alleen maar gefocust op de hypothese en de doelstelling die er ligt.

Alles, maar dan ook alles wat Frans Timmermans op het gebied van klimaattransitie doet is exact het omgekeerde. Met zijn activistische, sense of urgency creërende paniekvoetbal jaagt hij angst in onbelezen politici en de bevolking ten einde een onbewezen en eenzijdige klimaataanpak uit te rollen over de Europese Unie.

Begrijp me niet verkeerd, verduurzaming op allerlei gebieden, het voorkomen van verspilling, het slimmer produceren en aanpassingen in de energiemix zijn heel verstandig en moeten vooral in relatie tot een haalbaar niveau van publieke uitgaven worden gedaan. Maar dat is niet wat er gebeurt.

En om dan een eredoctoraat te verlenen op dit terrein aan een alfa is niet alleen lachwekkend, maar zelfs beledigend naar alle alumni die in de afgelopen 179 jaar zijn afgeleverd. Hoewel ik ook best begrijp dat dhr. Timmermans alleen maar komt spreken bij uw Dies als hij daar wat voor terug krijgt en dit een cadeautje is dat makkelijk kan worden uitgereikt, zou ik u graag willen oproepen om in vervolg dit soort beslissingen met wat meer doordachtheid te nemen.

Met vriendelijke groet,

Dr. Rutger van den Noort 

***

Aan prof. Van der Hagen, TU Delft

Onderwerp: Invitatie Dies Natalis 14 Januari.

Beste meneer Hagen.

Dank voor uw uitnodiging maar ik zal er geen gebruik van maken.

Het is naar mijn mening een schande voor de wetenschap dat mijn Alma Mater een man als Frans Timmermans eert voor uiterst onkritisch en onwetenschappelijk gedrag. Sterker nog,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: