Aantal sterfgevallen in Nederland na tweede COVID-prik 20% hoger dan vorig jaar

aantal-sterfgevallen-in-nederland-na-tweede-covid-prik-20%-hoger-dan-vorig-jaar

21-11-21 10:35:00, Het aantal sterfgevallen lag vorige week ruim 20 procent hoger dan gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde 3.750 sterfgevallen, bijna 850 meer dan verwacht, schrijft Freewestmedia.com.

Volgens het statistiekbureau is de hogere sterfte te zien in alle leeftijdsgroepen.

Het CBS heeft nog geen verklaring voor de hogere sterfte. Bij het RIVM zijn vorige week meer sterfgevallen van Corona-patiënten geregistreerd.

Volgens het CBS is de oversterfte de afgelopen weken duidelijk toegenomen. Maar sinds begin augustus ligt de sterfte al boven de gebruikelijke aantallen in deze periode.

Naar schatting zijn vorige week 2.100 mensen van 80 jaar en ouder overleden. Dat zijn er bijna 500 meer dan verwacht. De sterfte in deze leeftijdsgroep is al vier weken opmerkelijk hoog. Dat geldt ook voor mensen van 65 tot 80 jaar. In deze leeftijdsgroep stierven vorige week 1.200 mensen, bijna 300 meer dan verwacht. Onder mensen jonger dan 65 jaar waren het er vorige week naar schatting 450, meer dan 50 meer dan verwacht.

In Nederland is 85 procent van de mensen boven de 18 jaar volledig gevaccineerd, en velen hebben hun prik pas onlangs gehad. Vaccinventers beweren dat de injecties bescherming bieden in de eerste paar maanden voordat de “bescherming” begint af te nemen. Zij geven de ongevaccineerden de schuld van de stijging van het aantal sterfgevallen. Dit is duidelijk niet waar.

Het aantal mensen dat geïnfecteerd raakt is nog nooit zo hoog geweest, ondanks de hoge vaccinatiegraad. De vaccinaties doen duidelijk niet wat beloofd was.

Cases in The Netherlands are up 680% in the month and a half since they mandated vaccine passports for restaurants, bars and other businesses and are now at an all time high proving once again how unbelievably effective vaccine passports are at controlling COVID pic.twitter.com/3agHcGRdIx

— IM (@ianmSC) November 15, 2021

In totaal zijn donderdag 23.680 gevallen gemeld, de vierde dag op rij met een recordaantal gevallen na een week waarin het record voor het hoogste aantal nieuwe infecties (110.000) sinds het begin van de pandemie werd gebroken – een stijging van 44 procent ten opzichte van de week ervoor, en de cijfers van deze week zijn daar nog niet bij opgeteld.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: