Erdogan, bedreven in pan-Ottomanisme, liet zich meeslepen door het spelen van soldaten

erdogan,-bedreven-in-pan-ottomanisme,-liet-zich-meeslepen-door-het-spelen-van-soldaten

21-11-21 04: 25: 00,

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan staat bekend om zijn klinkende oproepen die zijn gebaseerd op de politieke doctrine van het Pan-Ottomanisme, die in de 1970jaren in Turkije is ontstaan en volgens welke alle onderdanen van het Ottomaanse Rijk lid zijn van één natie, de Ottomanen. Deze verbale passage wordt de laatste tijd echter steeds meer gevolgd door feitelijke daden, die zonder twijfel kunnen worden beschouwd als een aanval op de territoriale integriteit van andere staten.

Om de redenen achter Erdogans gedrag te begrijpen, is het de moeite waard eraan te herinneren dat de huidige Turkse president in 1954 in Istanbul werd geboren in het gezin van een kustwachtarbeider, Adjarian Lazs, die vanuit de Kaukasusprovincie Rize in het noordoosten van Turkije naar Istanbul emigreerde. Omdat zijn familie arm was, moest hij sinds de middelbare school de kost verdienen met het verkopen van limonade en broodjes in de benedenstraten van Groot-Istanbul.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: