Australisch leger begint met overbrengen van COVID-positieve gevallen en contacten naar quarantainekampen

australisch-leger-begint-met-overbrengen-van-covid-positieve-gevallen-en-contacten-naar-quarantainekampen

22-11-21 09:38:00, Foto ter illustratie. “We zijn dankbaar voor de steun van ongeveer 20 ADF-medewerkers en legervrachtwagens om te helpen met het overbrengen van positieve gevallen en naaste contacten.”

Het Australische leger is begonnen met de gedwongen overplaatsing van bewoners van de Northern Territories naar het quarantainekamp Howard Springs in Darwin, nadat negen nieuwe gevallen van Covid-19 waren vastgesteld in de gemeenschap Binjari. De maatregel komt er nadat zaterdagavond harde lockdowns werden ingesteld in de gemeenschappen van zowel Binjari als het nabijgelegen Rockhole, bericht Newswars.com.

“Inwoners van Binjari en Rockhole hebben niet langer de vijf redenen om hun huizen te verlaten,” zei Michael Gunner, de minister-president van het Northern Territory, verwijzend naar de vijf toegestane redenen in het land om een lockdown te kunnen vermijden (voedsel en voorraden kopen, maximaal twee uur sporten, zorg of verzorging, werk of onderwijs als dat niet vanuit huis kan worden gedaan, en om gevaccineerd te worden op de dichtstbijzijnde mogelijke locatie).

“Ze mogen alleen weg voor medische behandeling, in noodgevallen, of als de wet dat voorschrijft.”

“Het is zeer waarschijnlijk dat vandaag nog meer inwoners naar Howard Springs zullen worden overgebracht, hetzij als positieve gevallen, hetzij als naaste contacten”, vervolgde hij, eraan toevoegend “We hebben al 38 naaste contacten uit Binjari geïdentificeerd, maar dat aantal zal nog oplopen. Die 38 worden nu overgebracht.”

“Ik heb gisteravond contact opgenomen met de minister-president. We zijn dankbaar voor de steun van ongeveer 20 ADF-medewerkers en legervrachtwagens om te helpen bij de verplaatsing van positieve gevallen en contacten – en om de gemeenschappen te ondersteunen. We evalueren vandaag welke extra middelen we van de Feds nodig hebben en de premier is bereid om verder te helpen – ik dank hem daarvoor.”

Kijk:

AUSTRALIA – The army is now transferring positive Covid cases and contacts in the Northern Territories to ‘Quarantine Camps’ by army truck.

So it wasn’t a conspiracy theory then. #COVID19 #Australia pic.twitter.com/NfJzqrO1fz

— Bernie’s Tweets (@BernieSpofforth) November 22, 2021

“We zijn ons bewust van het feit dat dit gevolgen kan hebben voor de geestelijke gezondheid en het algemene welzijn van de mensen,” vertelde politiecommissaris Jamie Chalkner aan NT News.

Opgemerkt moet worden dat de Northern Territories een groot percentage inheemse Australiërs herbergen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: