De dwaze wetenschap van het klimaatalarmisme

de-dwaze-wetenschap-van-het-klimaatalarmisme

22-11-21 07:00:00,

Auteur: David Wojick.

Vertaling: Martien de Wit.

Je denkt misschien dat klimaatwetenschap ingewikkeld is en dat de wetenschappers die gealarmeerd zijn over klimaatverandering weten wat ze doen. Nou ja en nee. Het klimaat is ingewikkeld, maar wetenschappers zijn in een zeer dwaze wetenschap verstrikt geraakt.

Gelukkig is dit allemaal gemakkelijk te begrijpen, zonder wetenschappelijke vooropleiding. Echt waar, haak niet af. Er komt geen wetenschap aan te pas, vooral niets moeilijks. Gelukkig hebben ’s werelds beste alarmisten op een heel eenvoudige manier in alles voorzien wat we nodig hebben. Natuurlijk zien ze het niet omdat ze zich inzetten voor alarmisme. Maar ik zal het proberen te verhelderen en dan kun je je eigen oordeel vellen.

Hier gaan we dan. Wereldwijd wordt klimaatalarmisme gepropageerd door de Verenigde Naties. Er staan enorme sommen geld op het spel, maar daar gaat het hier niet om, al verklaart het wel veel van wat er aan de hand is. Aan de wetenschappelijke kant wordt het alarmisme geleid door het Intergovernmental Panel for Climate Change van de VN, meestal gewoon het IPCC genoemd.

‘Intergouvernementeel’ klinkt als een woord dat je als grap zou kunnen opvatten. In dit geval betekent dit dat de leden van dit panel vertegenwoordigers van de meeste nationale regeringen van de wereld zijn. De meeste of misschien al deze regeringen bewijzen lippendienst aan klimaatalarmisme.

Ongeveer elke vijf jaar brengt het IPCC een dik rapport uit dat beweert een overzicht te zijn van de nieuwste klimaatwetenschap. In werkelijkheid kiezen ze gewoon de wetenschap die alarmisme het beste ondersteunt. Dit jaar is een van die jaren en ze hebben zichzelf overtroffen. In plaats van het gebruikelijke rapport van 1.000 pagina’s zijn het maar liefst 4.000 pagina’s. Natuurlijk zal niemand die bij zijn volle verstand lezen, maar het laat wel zien hoe slim ze zijn, toch?

Maar het is prettig dat er een samenvatting van 40 pagina’s is voor beleidsmakers, wat betekent: voor gewone mensen. Hier vinden we de fundamentele wetenschappelijke argumenten voor alarmisme en ze stellen niet veel voor.

In feite zijn er slechts twee argumenten voor alarmisme, die als twee vensters in de allereerste figuur voorkomen. Ze zijn gelabeld met figuur 1a en 1b.

Figuur 1a wordt de hockeystick genoemd door sceptici van alarmisme (zoals ik).

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: