De rationaliteit van de vaccinatiebeslissing

de-rationaliteit-van-de-vaccinatiebeslissing

22-11-21 08: 00: 00,

Mensen die niet vaccineren worden er vaak van beschuldigd zich irrationeel te gedragen, geen aandacht te schenken aan de wetenschap en de successen van de geneeskunde. Naarmate het debat emotioneler wordt, worden de attributen sterker: “verward” zijn ze, “niet meer bij hun volle verstand”. Maar zo eenvoudig is het niet. Deze tekst probeert de rationaliteit in de vaccinatiebeslissing te ontcijferen. Waarschuwing, spoiler alert: Iedereen die een vaccinatie heeft gehad en niet in verwarring wil worden gebracht over de rationaliteit van deze beslissing, moet hier niet verder lezen. Alle anderen moeten het denkproces rustig volgen, zonder zich stiekem af te vragen “wat probeert hij te suggereren?”. Nog een spoiler: Aan het eind wordt gezegd waarom (en in welke zin) het rationeel is zich te laten vaccineren. Door Jörg Phil Friedrich.

Het is een van de belangrijkste ervaringen van de geneeskunde dat oorzaak-gevolgrelaties in hun werkingssfeer alleen kunnen worden aangetoond met statistische methoden en nooit in individuele gevallen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: