Duitse deelstaten met een hoge vaccinatiegraad hebben de hoogste oversterfte

duitse-deelstaten-met-een-hoge-vaccinatiegraad-hebben-de-hoogste-oversterfte

22-11-21 12:32:00,

De natuurkundige Dr. Ute Bergner heeft op 17 november voor het parlement van de deelstaat Thüringen een toespraak gehouden waarin zij een alarmerende studie presenteerde waartoe zij opdracht had gegeven, schrijft Freewestmedia.com.

Bergner, die vroeger deel uitmaakte van de FDP-fractie in het Thüringse deelstaatparlement, is inmiddels overgestapt naar de partij Burgers voor Thüringen. Zij had twee statistici opdracht gegeven te onderzoeken of er een verband bestaat tussen de vaccinatiegraad en het sterfteoverschot in de 16 Duitse deelstaten.

Prof. Dr. Rolf Steyer en Dr. Gregor Kappler analyseerden de periode van week 36 tot week 40 en de resultaten zijn werkelijk onthutsend. In de samenvatting van de analyse staat dat in alle 16 deelstaten een te hoog sterftecijfer wordt aangetroffen.

Het aantal Covid-doden dat het RKI in de onderzochte periode heeft gemeld, vertegenwoordigt consequent slechts een betrekkelijk klein deel van de oversterfte en kan bovenal geen verklaring bieden voor het kritieke punt – hoe hoger de vaccinatiegraad, hoe hoger de oversterfte.

De meest voor de hand liggende verklaring is echter dat volledig gevaccineerd zijn de kans op overlijden vergroot.

Andere verklaringen zijn natuurlijk mogelijk, maar niet erg waarschijnlijk:

  • Hoe hoger het percentage ouderen, hoe hoger de vaccinatiegraad en de oversterfte. Daarom correleren de vaccinatiegraad en de oversterfte ook. (Deze verklaring is echter niet erg plausibel, aangezien het aandeel ouderen tussen 2016-2020 enerzijds en 2021 anderzijds aanzienlijk zou moeten zijn veranderd).
  • Hogere vaccinatiecijfers worden bereikt door meer stress en angst in het betreffende land, en die laatste leiden tot hogere aantallen sterfgevallen.

“Andere verklaringen zijn geenszins uitgesloten. Sommige ervan kunnen met cijfers worden gestaafd en moeten nader worden onderzocht. Wij zijn zeer dankbaar voor dit soort suggesties”, aldus Bergner.

Thüringen (4 procent) en Saksen (2 procent), de twee deelstaten met de laagste vaccinatiegraad, hebben ook de laagste oversterfte. Koploper is Mecklenburg-Vorpommern met een vaccinatiegraad van 66 procent en een sterfteoverschot van 16 procent. Alle gevaccineerde deelstaten vertoonden een stijging met dubbele cijfers.

Resultaten behoeven “dringende opheldering”

De correlatiecoëfficiënt is +0,31. In de ogen van de twee datawetenschappers is dit “verbazingwekkend hoog”. Vooral omdat de aanhangers van het vaccin het tegendeel beweren, maar geen bewijs leveren voor hun idee van “bescherming”. Men zou op zijn minst een ander verband mogen verwachten: hoe meer vaccinaties,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: