Het Midden-Oosten: Wie steekt de hele regio in brand?

het-midden-oosten:-wie-steekt-de-hele-regio-in-brand?

22-11-21 05: 00: 00,

Vertegenwoordigers van Iran en de G4+1 (Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, China en Rusland) zullen naar verwachting op november in Wenen de zevende gespreksronde houden over het opheffen van de VS-sancties tegen de Islamitische Republiek 29. De onderhandelingen werden in juni opgeschort toen de Islamitische Republiek presidentsverkiezingen hield. Sedertdien heeft de nieuwe Iraanse regering de details herzien van zes gespreksronden die onder de vorige regering werden gehouden. Washington trok zich in 2018 eenzijdig terug uit de nucleaire overeenkomst, ondanks het feit dat Teheran zijn nucleaire verplichtingen volledig was nagekomen, zoals herhaaldelijk was bevestigd door het nucleair agentschap van de VN. De VS lanceerden vervolgens een venijnige “maximale druk”-campagne tegen Iran die het land vrijwel alle economische voordelen van de deal ontnam.

Iran voldeed een jaar lang volledig aan zijn nucleaire verplichtingen voordat het besloot zijn nucleaire werkzaamheden op te voeren als een wettelijke corrigerende maatregel in de nasleep van de schending van de overeenkomst door de VS en de flagrante nalatigheid van andere ondertekenaars.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: