Hoe communistisch is China?, door Godfree Roberts

hoe-communistisch-is-china?,-door-godfree-roberts

22-11-21 05: 05: 00,

We willen niet dat ook maar één politiek ongekwalificeerd persoon de Partij binnensluipt, vissend naar persoonlijk gewin. Xi Jinping.

Een miljard Chinezen hebben zich sinds 2001 aangemeld als lid van de Communistische Partij van China. 907 miljoen van hen werden afgewezen, meestal op morele gronden. Het lijkt erop dat de meeste Chinese volwassenen de eed van de Partij zouden afleggen, om eerst de beproevingen van het volk te doorstaan en pas als laatste de vruchten ervan te plukken[1], zich voortdurend aan controles te onderwerpen en aan hogere ethische en wettelijke normen te worden gehouden dan niet-leden. Overspel is reden voor ontslag. Verkrachting is reden voor executie. Niettemin houden 94 miljoen leden zich vrij goed aan hun eed.

Partijvolk

Opgericht in 1921, werd de CPC de regerende partij in 1949 nadat 300,000 leden hun leven gaven in de oorlog. Het ledental steeg van 4,5 miljoen tot 94 miljoen vandaag, of tien procent van de volwassen bevolking.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: