Korea, een unieke kolonie: Als laatste gekoloniseerd en als eerste in opstand

korea,-een-unieke-kolonie:-als-laatste-gekoloniseerd-en-als-eerste-in-opstand

22-11-21 01: 15: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Om de dagelijkse nieuwsbrief van Global Research te ontvangen (geselecteerde artikelen), klik hier.

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Abstract

Dit artikel bespreekt Japan’s kolonisatie van Korea in de context van de wereldtijd. Korea was een unieke kolonie omdat het een van de laatste kolonisaties ter wereld was. De Japanse kolonisatoren voerden een hardhandig “militair beleid”, voornamelijk vanwege het hevige verzet bij hun machtsovername in de periode 1905-1910. In 1919 toen massabewegingen koloniale en semi-koloniale landen, waaronder Egypte en Ierland, overspoelden, kwamen ook de Koreanen in opstand tegen het Japanse bewind. Geteisterd door wijdverspreid verzet van de Koreanen in maart en april 1919 alsook door algemene buitenlandse verwijten,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: