Nieuw peer-reviewed in The Lancet – COVID-19: stigmatisering van de ongevaccineerden is niet gerechtvaardigd

nieuw-peer-reviewed-in-the-lancet-–-covid-19:-stigmatisering-van-de-ongevaccineerden-is-niet-gerechtvaardigd

22-11-21 08:10:00,

Hooggeplaatste ambtenaren in de VS en Duitsland hebben de term “pandemie van de ongevaccineerden” gebruikt om te suggereren dat mensen die gevaccineerd zijn niet relevant zijn voor de epidemiologie van COVID-19. Het gebruik van deze term door ambtenaren zou een wetenschapper ertoe hebben kunnen brengen te beweren dat “de ongevaccineerden de gevaccineerden bedreigen met COVID-19”. Maar deze zienswijze is veel te simplistisch, schrijft Thelancet.com.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat gevaccineerde mensen een belangrijke rol blijven spelen bij de overdracht. In Massachusetts, VS, werden in totaal 469 nieuwe gevallen van COVID-19 vastgesteld tijdens verschillende evenementen in juli 2021. 346 (74%) van deze gevallen deden zich voor bij personen die geheel of gedeeltelijk waren gevaccineerd, en 274 (79%) van hen hadden symptomatische symptomen. De cyclusdrempels waren even laag bij volledig gevaccineerde personen (mediaan 22-8) en ongevaccineerde, niet volledig gevaccineerde of personen met onbekende vaccinatiestatus (mediaan 21-5), wat duidt op een hoge virale belasting, zelfs bij volledig gevaccineerde personen.

In de VS werden tot 30 april 2021 in totaal 10 262 gevallen van COVID-19 gemeld bij gevaccineerde personen, waarvan er 2725 (26-6%) asymptomatisch waren, 995 (9-7%) in het ziekenhuis werden opgenomen en 160 (1-6%) overleden.

In Duitsland waren 55-4% van de symptomatische COVID-19-gevallen bij patiënten van 60 jaar of ouder bij volledig gevaccineerde personen, en dit percentage neemt elke week toe. In Münster, Duitsland, deden zich nieuwe gevallen van COVID-19 voor bij ten minste 85 (22%) van de 380 personen die volledig waren gevaccineerd of van COVID-19 waren hersteld en een discotheek bezochten.

Gevaccineerde personen hebben een lager risico op ernstige ziekte, maar zijn nog steeds een relevant onderdeel van de pandemie. Het is daarom verkeerd en gevaarlijk om te spreken van een pandemie van de ongevaccineerden. Zowel de VS als Duitsland hebben in het verleden negatieve ervaringen opgedaan met het stigmatiseren van delen van de bevolking vanwege hun huidskleur of godsdienst. Ik roep hoge ambtenaren en wetenschappers op een einde te maken aan de ongepaste stigmatisering van de ongevaccineerden, waartoe ook onze patiënten, collega’s en andere medeburgers behoren, en extra inspanningen te leveren om de samenleving samen te brengen.

Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. COVID-19 VACCIN DOSSIER

’s Werelds meest prestigieuze medische tijdschrift,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: