QR-code leidt tot ‘Bovenwijsbond’

qr-code-leidt-tot-‘bovenwijsbond’

22-11-21 04:00:00,

Studenten willen nu eindelijk weer normaal onderwijs, na ruim anderhalf jaar van beperkingen en studie-onderbrekingen. Nu komt de QR-code die ervoor zorgt dat een nieuwe barrière voor een ongestoorde studie wordt opgeworpen en studenten en onderwijzende medewerkers onderling uit elkaar worden gedreven. Een aantal studenten vindt het na 20 maanden wel genoeg geweest en richten de ‘Bovenwijsbond’ op: ‘Wij zetten ons in om daar uitvoerig en tot het gaatje tegen te strijden, en te voorkomen dat dit onwerkelijke scenario toch werkelijkheid wordt.

Stockfoto van Orna Wachman via Pixabay

‘Na de zoveelste persconferentie van onze twee favoriete demissionaire heren, de geruchten en berichten vanuit de media, de zorgwekkende geluiden uit onze eigen MBO’s, HBO’s en universiteiten, en het opvallende gebrek aan reactie daarop vanuit studentenorganisaties en verenigingen, zijn wij met een aantal studenten en jongeren een initiatief gestart.

Zo begint het persbericht van studenten Lacey Bartels, Denzel Olde Kalter en Lars Hobma.

Voor de initiatiefnemers van de ‘Bovenwijsbond’ is de school een gebouw waar iedereen die dit wil welkom hoort te zijn. Met de introductie van de QR-code wordt het zoveelste grondrecht in een voorrecht omgezet. Dit discriminerende beleid treft onweerbare kinderen, tieners en studenten fundamenteel in hun pad naar de toekomst. ‘Gemotiveerde en keihard-werkende docenten die ervoor kiezen geen deel te willen uitmaken van de door de QR Code opgedrongen tweedeling binnen onze samenleving, wordt het onmogelijk gemaakt om hun kennis en dienst nog langer te delen met leerlingen die daar recht op hebben.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: