Slaapwandelend in een “gevaarlijk conflict”: Oorlog Rusland-NAVO over Oekraïne wordt steeds onvermijdelijker

slaapwandelend-in-een-“gevaarlijk-conflict”:-oorlog-rusland-navo-over-oekraine-wordt-steeds-onvermijdelijker

22-11-21 02: 44: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” boven aan de banner van onze homepage te activeren (desktopversie).

De Russische president Vladimir Poetin heeft gewaarschuwd dat het Westen de “rode lijnen” van zijn land niet serieus neemt en dat de VS en zijn bondgenoten op het punt staan in een gevaarlijk conflict met ’s werelds grootste kernmacht te slaapwandelen.

Rode lijnen gaan over afschrikking. Het doel van het trekken ervan is om cruciale veiligheidsbelangen kenbaar te maken en de ernstige gevolgen die daaruit zouden voortvloeien indien deze zouden worden ondermijnd. In wezen zijn de ultimatums van Moskou bedoeld om het Westen ervan te weerhouden een gevaarlijke misrekening te maken.

Afschrikking berust op de drie C’s: vermogen, geloofwaardigheid, en communicatie. Rusland heeft de militaire capaciteit om op te treden als zijn rode lijnen worden overschreden, het heeft blijk gegeven van geloofwaardigheid wat betreft zijn bereidheid om op te treden bij bedreigingen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: