Wees vertrouwensmannen van de burgers!

wees-vertrouwensmannen-van-de-burgers!

22-11-21 11: 21: 00,

Als schrijver is men (eigenlijk en uit zichzelf) voortdurend bezig zichzelf te informeren. En het zou iemands plicht moeten zijn om altijd en herhaaldelijk op te zoeken wat zijn beroep betekent. En zie, het Handboek voor de Journalistiek zegt het volgende: “Dit is wat de journalist verondersteld wordt te doen: Voorlichting, kritiek en meningsvorming – namens de burgers, die alle informatie nodig hebben om de machthebbers in het oog te houden en bij verkiezingen de juiste beslissing te nemen. De journalist is door de grondwet aangesteld als vertrouwensman van de burger en niet van de politicus.” Journalisten, vooral die in de mainstream, moeten deze zinnen omarmen. Zij zouden dit moeten lezen in een brief aan zichzelf, volgens een suggestie van een Canadese professor in de ethiek, die door ons burgers aan alle verantwoordelijke redacties moet worden geschreven. Door Frank Blenz.

De Canadese hoogleraar ethiek Julie Ponesse heeft dezer dagen een vlammend, een diep empathisch,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: