Bijzonderheden van de economische betrekkingen tussen de VRC en Zuid-Korea in 2021

bijzonderheden-van-de-economische-betrekkingen-tussen-de-vrc-en-zuid-korea-in-2021

23-11-21 08: 30: 00,

De economische interactie tussen de RK en de VRC tijdens de onderzochte periode vertoonde verschillende overlappende tendensen.

Enerzijds blijft Peking optreden tegen bedrijven die betrokken zijn bij de stationering van VS-raketverdediging in Zuid-Korea. Het beperkt de penetratie van Zuid-Koreaanse culturele inhoud in het land (hoofdzakelijk als onderdeel van de algemene strategie om een gouden schild te creëren). Lotte Corporation wordt beschouwd als het grootste slachtoffer, dat miljarden dollars verlies heeft geleden en alle Chinese eenheden van zijn detailhandelsketen Lotte Mart heeft gesloten. Om dezelfde reden heeft Hyundai Motor vanaf 2019 zijn activiteiten gestaakt en verkoopt het momenteel zijn eerste Chinese fabriek die in Peking is gebouwd.

Seoul verzekert daarentegen dat geen Zuid-Koreaanse bedrijven zaken bleken te doen met Chinese bedrijven die beschuldigd worden van mensenrechtenschendingen in China’s noordwestelijke regio Xinjiang.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: