De financiële schok

de-financiele-schok

23-11-21 04: 00: 00,

Wie zich momenteel met de omwentelingen op de grondstoffenmarkt bezighoudt, kan er niet omheen deze in een ruimer verband te plaatsen. Veel van wat nu gebeurt, was al een hele tijd in de maak. In de nasleep van de pandemie was te voorzien dat er grote beroering zou ontstaan op de financiële en grondstoffenmarkten en dat de prijzen voor de eindverbruiker zouden stijgen.

Het gestadig drukken van vers geld, het verstrekken van goedkope leningen en een politiek gecontroleerd nulrentebeleid van de centrale banken waren in staat de gevolgen van de lockdowns op te vangen. De wereldwijde omvang van de economische verwoesting bleef grotendeels verborgen, terwijl de meeste mensen hoopten op een economisch herstel na afloop van de pandemie. Dit herstel lijkt nu niet plaats te vinden, omdat de aangerichte schade zwaar weegt en er geen terugkeer zal zijn naar de oude manier van zaken doen.

In een interview met Rubikon legt Dirk Müller de verbanden uit tussen het lockdownbeleid, de vastgoedcrisis en de stijgende prijzen op de grondstoffenmarkt. Hij legt ook uit wie zal profiteren van de komende crash en hoe je je het beste kunt voorbereiden.

Flavio von Witzleben in gesprek met Dirk Müller

Spenden per SMS

Vond je dit artikel leuk? Stuur dan een SMS met het trefwoord Rubikon10 naar 81190 en bij uw volgende gsm-factuur wordt u 10 euro,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: