Het beleid van Erdogan leidt tot mislukking

het-beleid-van-erdogan-leidt-tot-mislukking

23-11-21 06: 57: 00,

cAlgemene verkiezingen in Turkije zijn gepland voor juni 18, 2023, maar door het initiatief van politieke krachten die tegen Erdogan gekant zijn, kunnen ze vroeger plaatsvinden. De kiezers zullen een nieuwe president en 600 leden van de Grote Nationale Vergadering van Turkije kiezen, elk voor een termijn van vijf jaar. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is dus al actief bezig om in de ogen van de burgers het imago op te poetsen van een nationale leider, die recht op zijn doel afgaat door in elke kwestie het strengste officiële standpunt in te nemen.

Niet alles is echter zo rooskleurig als Erdogan het zou willen in het buitenlandse en binnenlandse beleid van de huidige Turkse president. De spanningen binnen de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) zijn de laatste tijd toegenomen, met aanzienlijke corruptieschandalen die het land herhaaldelijk hebben opgeschrikt, waardoor de meest prominente AKP-leden gedwongen werden de gelederen te verlaten en sommigen nieuwe partijen oprichtten.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: