Het Westen, een aanfluiting van Vrijheid, door Thierry Meyssan

het-westen,-een-aanfluiting-van-vrijheid,-door-thierry-meyssan

,

Wij geven hier een tekst weer die is geschreven op verzoek van de Stichting ter bestrijding van onrechtvaardigheid tegen Jevgeni Prigozjin. Daarin gaat de auteur terug op de bescherming die president Jacques Chirac hem had verleend en op de moordaanslagen waaraan hij en zijn team vervolgens het doelwit werden. Onze lezers hebben deze gebeurtenissen live meegemaakt, maar dit is de eerste keer dat Thierry Meyssan publiekelijk de jacht waaraan hij werd onderworpen ter sprake brengt. Het gaat er geenszins om hen ter verantwoording te roepen: de personen die hij in vrage stelt hebben waarschijnlijk gehandeld in de overtuiging dat zij het land dienden. Maar de Franse burgers moeten weten welke misdaden in hun naam worden gepleegd.

Thierry Meyssan in 2012, nadat zijn huis drie dagen lang was aangevallen door jihadisten die werden gesteund door president François Hollande.

Het Westen heeft met alle beschikbare middelen getracht de burgers die sinds 11 september 2001 het ware beleid van het Westen aan het licht hebben gebracht en daartegen in opstand zijn gekomen het zwijgen op te leggen

In 2002 publiceerde ik L’Effroyable imposture, een politiek-wetenschappelijk boek dat de officiële versie van de aanslagen in New York, Washington en Pennsylvania aan de kaak stelde, en vooruitliep op het nieuwe Amerikaanse beleid: wijdverspreide bewaking van burgers en overheersing van het bredere Midden-Oosten. Na een artikel in de New York Times waarin verbazing werd geuit over mijn invloed in Frankrijk, gaf het Amerikaanse ministerie van Defensie de Israëlische Mossad opdracht mij te elimineren. President Jacques Chirac, die zijn eigen inlichtingendiensten had gevraagd mijn stelling te verifiëren, kwam mij toen verdedigen. In een telefoongesprek met premier Ariel Sharon deelde hij hem mee dat elke actie tegen mij, niet alleen in Frankrijk, maar maar op het gehele grondgebied van de Europese Unie, zou worden geïnterpreteerd als een vijandige daad tegen Frankrijk. Ook droeg hij een van zijn medewerkers op om over mij te waken en de niet-Europese staten die mij zouden uitnodigen, in te lichten over hun verantwoordelijkheid om mijn veiligheid te waarborgen. In alle landen waar ik werd uitgenodigd, kreeg ik een gewapend escorte.

In 2007 werd president Chirac echter vervangen door Nicolas Sarkozy. Volgens de hoge ambtenaar aan wie Jacques Chirac mijn veiligheid had toevertrouwd, had de nieuwe president er op verzoek van Washington mee ingestemd de DGSE (Franse buitenlandse inlichtingendienst;

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: