Russische regering verhoogt vaccinatiedruk

russische-regering-verhoogt-vaccinatiedruk

23-11-21 08: 00: 00,

De “besmettings”-cijfers van Corona in Rusland zijn hoog, maar het vaccinatiecijfer in het “autoritair” geregeerde land staat internationaal gezien onderaan met 40 procent. Geen enkele Russische politicus durft op te roepen tot het vaccineren van kinderen. Er worden in Rusland ook geen haat- en lastercampagnes gevoerd tegen inentingssceptici. Maar nu wil de Russische regering een “inhaalslag” maken. Om de bereidheid tot vaccineren te vergroten, wil zij dat op 1 februari twee wetten in de Doema worden aangenomen. Eén wet houdt in dat burgers verplicht zijn een QR-code te tonen wanneer zij gebruik maken van winkelcentra, de trein of het vliegtuig, d.w.z. om aan te tonen dat zij zijn ingeënt, een booster hebben gekregen of zijn hersteld. Een tweede wet moet de Russische hoofdarts de bevoegdheid geven om, buiten de gouverneur om, hygiënische maatregelen in de regio’s te bevelen. Nadat in het hele land protesten waren gerezen tegen de invoering van de nieuwe wetten, heeft de Doema de stemming daarover nu met een maand uitgesteld. Vladimir Poetin heeft tot dusver nog geen commentaar gegeven op de wetgevingsprojecten. Ulrich Heyden doet verslag vanuit Moskou.

De Russische vice-premier Tatjana Golikova kondigde op 12.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: