Te wapen, de vijand staat aan de poorten

te-wapen,-de-vijand-staat-aan-de-poorten

23-11-21 03: 08: 00,

De secretaris-generaal van de NAVO, de heer Stoltenberg, had op 17 november in Rome een ontmoeting met president Draghi om “de huidige veiligheidsuitdagingen” als gevolg van “de militaire opbouw van Rusland in en rond Oekraïne” te bespreken. Stoltenberg bedankte Italië omdat het “met zijn luchtpatrouilles en troepen bijdraagt aan onze aanwezigheid in het Oostzeegebied”.

De Italiaanse luchtmacht heeft – onder specificatie van het ministerie van Defensie – op de luchthaven Ämari in Letland F-35A gevechtsvliegtuigen van het 32° Stormo di Amendola en Eurofighter Typhoon gevechtsvliegtuigen van het 4e Stormo di Grosseto, 36° Stormo di Gioia del Colle, 37° Stormo di Trapani en 51° Stormo di Istrana (Treviso) ingezet.

Wanneer Russische vliegtuigen het internationale luchtruim boven de Oostzee binnenvliegen, meestal op weg naar de Russische exclave Kaliningrad, krijgen de Italiaanse gevechtsvliegtuigen onmiddellijk een bevel van het NAVO-alarmcommando om op te stijgen en binnen enkele minuten onderscheppen zij ze. Het officiële doel van deze operatie is “het behoud van het luchtruim van de geallieerden”.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: