Van de “oorlog tegen het virus” naar de oorlog tegen zijn eigen burgers

van-de-“oorlog-tegen-het-virus”-naar-de-oorlog-tegen-zijn-eigen-burgers

22-11-21 11: 05: 00,

Gepubliceerd op 23. November 2021 door RL.

De Covid 19 “pandemie” doet in veel opzichten denken aan oorlog. De Italiaanse filosoof Giorgio Agamben spreekt zelfs van de “verwezenlijking van een wereldwijde burgeroorlog”. Alle naties en volkeren verkeren uiteindelijk in een permanent intern conflict “omdat de onzichtbare en ongrijpbare vijand die zij bevechten zich in hen verschuilt”.

“Wij zijn in oorlog” – dit zei ook de Franse president Emmanuel Macron in maart 2020. En het bleef niet bij de retoriek. Met het begin van de “pandemie” riep Macron op 4 maart ook de zogenaamde Defensieraad bijeen 2020, waarmee hij de aanpak van de crisis militariseerde. Deze militarisering is echter niet beperkt tot de regering Macron.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: