Volgens professor Stanton zijn we hard op weg naar genocide – Café Weltschmerz

volgens-professor-stanton-zijn-we-hard-op-weg-naar-genocide-–-cafe-weltschmerz

23-11-21 11:14:00,

Een genocide voltrekt zich niet van de ene op de andere dag. Er gaat een proces aan vooraf. Dr. Gregory Stanton van de organisatie ‘Genocide Watch’ heeft het verloop opgedeeld in tien stappen. Het internetcollectief The Daily Lama heeft er een filmpje van gemaakt van slechts veertig seconden en concludeert: ‘We zijn bij stap zes.’

Gregory Stanton, de oprichter en voorzitter van Genocide Watch, heeft een uitgebreid cv. Hij heeft diploma’s van Harvard en Yale en was onder meer professor genocidestudies en -preventie. Dat was op het Instituut voor Conflictanalyse en -Resolutie op de George Mason Universiteit in de Verenigde Staten. Van 2003 to 2009 was hij in hetzelfde land professor mensenrechten op de Universiteit van Mary Washington.

The Daily Lama post regelmatig video’s om te lachen, maar de serieuze ondertoon is nooit ver weg. In onderstaande video lopen de koude rillingen bij veel mensen na een paar tellen al over de rug.

The 10 stages of genocide pic.twitter.com/NuWFWCmwRB

— The Daily Lama (@TheDailyLama__) November 21, 2021

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: