Washington’s neo-koloniale beleid in Syrië

washington’s-neo-koloniale-beleid-in-syrie

23-11-21 01: 55: 00,

Het gebruik van legers en huurlingen ter ondersteuning van koloniale commerciële projecten is de norm geworden voor het gedrag van de VS. En dit is vooral duidelijk door de acties van Washington in Syrië. De VS, gesteund door haar leger en haar vele duizenden particuliere militaire bedrijven (PMC’s), gaan door met het plunderen van het land, haar energiebronnen, artefacten, en alle eigendommen van de SAR. Als demonstratie van haar koloniale rechten, probeert zij te dicteren wie zij contact laat opnemen met de officiële autoriteiten in Damascus. De poging van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken om zijn partnerschap met Syrië op november te beperken 13, waarbij hij zijn bezorgdheid uitsprak over de recente toename van bezoeken van buitenlandse delegaties aan Damascus en Amerikaanse bondgenoten waarschuwde tegen pogingen om de betrekkingen met de Syrische autoriteiten te normaliseren, is daar een duidelijk bewijs van.

Wat de door de VS geleide PMC’s betreft die in Syrië opereren onder de paraplu van een internationale coalitie tegen terrorisme,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: