73% van de Amerikanen drinkt gefluorideerd water, maar debat over veiligheid woedt voort

73%-van-de-amerikanen-drinkt-gefluorideerd-water,-maar-debat-over-veiligheid-woedt-voort

24-11-21 07: 24: 00,

Mis je een dag, mis je veel. Abonneer je op The Defender’s Top Nieuws van de Dag. Het is gratis.

Story at-a-glance:

  • Advocaat Michael Connett spande een rechtszaak aan tegen de EPA in 2020 om de toevoeging van fluoride in de watervoorziening te stoppen omdat het een “onredelijk risico” vormde.
  • Hoewel sommige studies een vermindering van gaatjes in het gebit hebben aangetoond na waterfluorideringsprogramma’s, hebben vele andere ook aangetoond dat overmatige blootstelling aan fluoride leidt tot een vermindering van het IQ, demineralisatie en fracturen van botten, evenals verstoring van het slaappatroon. Het is ook een hormoonontregelaar, die het risico op schildklieraandoeningen verhoogt.
  • Fluoride komt uit water, tandpasta en de voedselvoorziening. De EPA probeerde het gebruik van sulfurylfluoride als insecticide na de oogst geleidelijk af te schaffen, maar werd gestopt door een actie in een commissie van het Huis van Afgevaardigden.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: